ONA JE NAJZGODNIJA SRPKINJA: manekenka Ivana Korab otkriva tajne savršenog izgleda

Lepo, zategnuto telo i figura iz snova ne stvaraju se magičnim štapićem. Kako izgleda trening i režim ishrane, otkrila je Ivana Korab, jedna od najuspešnijih srpskih modela.

ONA JE NAJZGODNIJA SRPKINJA: manekenka Ivana Korab otkriva tajne savršenog izgleda Foto: Printscreen Youtube / Instagram

 „Volim da vežbanje učinim zabavnim, zbog čega testiram neke nove tehnike i isprobavam različite pokrete. Treniram isključivo sa sopstvenom kilažom, nikada ne dižem tegove”, kaže u razgovoru za Men's Health srpski supermodel Ivana Korab.

Gotovo da ne prođe nijedna nedelja u životu Ivane Korab a da joj se ne dogodi, otprilike, sledeći scenario: upravo je završila čas joge, izašla iz sale da se „pozdravi” s kalifornijskim suncem, izvadila telefon iz torbe – gde se, između ostalog, nalazi i oprema za trening izrađena po postulatima najnovije fitnes tehnologije – i videla nekoliko propuštenih poziva svog agenta.

PROČITAJTE VIŠE: 1 SAT TRČANJA PRODUŽAVA ŽIVOT ZA SEDAM SATI: evo koliko treba da trčite nedeljno da biste duže živeli

Tu se nađu i poruke tipa: „Fotkaće te onaj Šveđanin, trenutno najbolji fitnes fotograf na svetu”... I tako jedna od najuspešnijih srpskih manekenki, iz Los Anđelesa, gde živi proteklih nekoliko godina, putuje na Stari kontinent u Grčku, Španiju, Nemačku...

Možemo reći redovno. Između tih putovanja odgovorila je i na naša pitanja. I s njima je (mislimo na pitanja) bio sličan slučaj kao s agentom – videla ih je po izlasku s treninga. Tako zagrejana, evo šta nam je napisala.

Koje si sve sportove do sada trenirala?

Kao mala, trenirala sam tenis, plivanje, atletiku, svašta po malo... Predstavljala sam školu u stonom tenisu. Najduže sam ostala pri odbojci, sedam godina. Pokušala sam čak i skokove u vodu. Očito je da sam uvek želela da budem učesnik u sportovima, ne samo posmatrač.

 

Opiši nam svoj tip treninga?

Kombinujem vežbe koje radim na časovima joge, s pokretima što se izvode na TRX spravi. Kažu da sam po tome prepoznatljiva u domenu fitnesa. Pravim i neke druge kombinacije koje nisu svakidašnje, jer sam dobro upoznala svoje telo. Volim da trening učinim zabavnim zbog čega testiram neke nove tehnike i isprobavam različite pokrete. Treniram isključivo sa sopstvenom kilažom, nikada ne dižem tegove.

Da li bi se „isprljala” radi fitnesa, učestvovala u nekoj trci po blatu, na poligonu s preprekama, u maratonu kroz šumu?

Ako bi to neko snimao, uvek bih pristala. (smeh) Nisam ljubitelj suvoparnog trčanja, ali poligoni s preprekama ili neki vid ekstremnog sporta – zanima me, što da ne! Samopouzdanje mi je jedna od najprivlačnijih osobina kod muškarca, ali da nije pun sebe 
i arogantan, nego samosvestan i zadovoljan sobom.

Ako govorimo o fitnesu, šta je trenutno najpopularnije u Americi?

Živim u Kaliforniji, koja ima odličnu klimu i mnogo sunčanih dana u godini. To ljudi umeju da iskoriste i uglavnom treniraju napolju. Zdrav način života ovde je veliki trend. Ako bih morala da izdvojim nešto, rekla bih da je joga i te kako zastupljena.

Jesi li prisustvovala nekom većem sport-skom događaju, poput utakmice NBA, NFL, NHL lige?

 Uvek te momente podelim na društvenim mrežama. Pošto obožavam sport, potpuno je prirodno da posetim pomenute događaje... Amerikanci od svega toga naprave spektakl, baš, ali smatram da se nigde ne navija tako kao u Srbiji.

KAKO IZGLEDA IVANIN JELOVNIK PROČITAJTE OVDE
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...