OVA BILJKA JE SIMBOL VEČNOG ŽIVOTA: bršljan je zimzelena penjačica koja će krasiti vaš balkon i kada se napolju sve zaledi

Otporan bršljan omiljen je u svečanim dekoracijama, a uz njegovu lepotu ide i snažna simbolika.

OVA BILJKA JE SIMBOL VEČNOG ŽIVOTA: bršljan je zimzelena penjačica koja će krasiti vaš balkon i kada se napolju sve zaledi Foto: Shutterstock

Bršljan je penjačica koja dostigne visinu od 20-30 m, može da raste uz drveće i zidove, dobro podnosi kamenitu podlogu i vlagu. Vrlo lepo može da pokrije neugledne građevinske objekte jer raste vertikalno i doprinosi bogatijem zelenom ambijentu. 

Pošto je zimzelen, nekada je smatran simbolom plodnosti i besmrtnosti, ali i vernosti jer se čvrsto pripija uz podlogu. Njegova otpornost na zahtevne vremenske uslove bila je osnova za razvijanje simbolike od davnina. 

Izuzetno je dekorativan, ne samo napolju, u bašti, na fasadi ili na ogradi, već i kao sobna biljka. Raste bujno i deluje raskošno i otmeno!

 

Kao višegodišnja drvenasta biljka vrlo je zahvalan za uzgoj, jer brzo raste, ne traži veliku brigu i dobro podnosi i najveći mraz. Jedan je od omiljenih ukrasnih elemenata skoro svakog svečanog novogodišnjeg aranžmana!

Tekst: I. M.

 
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta